Xiaomi Mi Mix Alpha će biti najskuplji i najatraktivniji mobitel današnjice

Xiaomi Mi Mix Alpha će biti najskuplji i najatraktivniji mobitel današnjice

Xiaomi je neosporni pionir bezeless mobitela. Sjetimo se prvog Mi Mixa, s potpuno keramičkim kućištem. To je ultra premium klasa, pored koje su tadašnji flagshipi blijedo.

S druge strane, Xiaomi je u prvi Mi Mix ugradio LCD ekran i osrednju kameru - šteta, no to je sada itekako nadoknadio...

Mi Mix je oduvijek bio Xiaomiev flagship iznad flagshipa (Mi9), gdje se u manjoj ili većoj mjeri upotrebljavala keramika. To je i sada slučaj, traka oko kamera je keramička, okvir je titanijumski (nevidljiv, unutar mobitela...) a tu je i safirno staklo.

To su najelitniji, najskuplji i najbolji materijali današnjice koji se mogu koristiti kod izrade mobitela. Sve ostalo je, osim super uskih 2.15 mm okvira gore i dolje, fini OLED ekran.

Doslovno je omotan oko mobitela, što do sada nismo vidjeli - osim na nekim konceptnim renderima. Dakle da, Xiaomi je ponovno uspio šokirati javnost.

Cijena je paprena, 2815 dolara u Kini. Moći će se kupiti u 12. mjesecu, u ograničenim količinama; pitanje je hoće li stići na naše tržište.

No ako ste naumili izdvojiti 20.000 kn za mobitel, znajte da je Mi Mix Alpha prikladno opremljen. Velik je, cijeli je premazan oleofobnim premazom (jer, ekran) i nakrcan je premium tehnologijom.

Glavna zvijezda specifikacija jest 108 MP senzor, koji je službeno predstavljen prije koji mjesec. Rekordno veliki 1/1.33″ senzor na mobitelu, ikada. 

Velik i kapacitetan, 108 MP senzor ima potencijala za raditi najbolje fotografije na mobiutelu. Uz Pixel Binning veličina piksela mu je 1.6 mikrona, a poboljšan je i HDR i low light fotografije.

Sve druge specifikacije su u samom vrhu. Tu je Snapdragon 855+, 5G modem, 12 GB RAM-a, 512 GB UFS 3.0 memorije, 4050 mAh baterija, brzo 40W punjenje te još dvije kamere - 12 MP zum kamera i 20 MP širokokutna.

Rupa ili motorizirana selfie kamera? Ne. Okrenete mobitel, gledate se u ekranu i radite selfie sa 108 MP ili 20 MP širokokutnom kamerom. Opako!

Čisto usporedbe radi, glavni senzor je 389% veći od popularnog Sonyevog s 48 MP, i smješten je iza F1.7 objektiva koji je optički stabiliziran u četiri osi. Nakon Pixel Bininga dobivamo 1.6 mikronske piksele, što znači da će low light zaista biti OK. I to u 27 MP.

Senzor blizine? Ultrazvučni je, ispod ekrana. Čitač otiska prstiju je također ispod ekrana, a zvuk dolazi iz OLED ekrana. Tako je Xiaomi elegantno izbjegao rupice, notcheve ili skočne kamere.

Xiaomi Mi Mix Alpha je pokazna vježba Xiaomia, koja izgleda očaravajuće dobro. Ne sumnjamo da tako i radi. Nadamo se da će dio Mi Mix Alpha tehnologija stići i u pristupačan Mi 10 flagship u 2020. godini.

Ponudu Xiaomi mobitela potražite ovdje

izvor