Kako odabrati klima uređaj?

Vruće vam je? Sve je teže izdržati ljetne vrućine a klimatizacijski uređaj je jedini (pravi) spas.

Kako odabrati klima uređaj?

Prilikom kupnje bitno je odabrati optimalni uređaj za grijanje ili hlađenje. Većina kupaca za kućnu uporabu kupuje uređaje između 2,5 i 5 kW. Pravilo za procjenu koji uređaj vam je potreban za prostoriju je broj kvadrata sobe podijeljeno s 10.

INVERTERSKI KOMPRESOR
Standardne klime rade velikom brzinom dok ne dosegnu zadanu temperaturu. Inverterske klime imaju mogućnost smanjenja brzine i prelaska u sporiji način rada kako bi održavali idealnu temperaturu.

ANTIBAKTERIJSKI FILTERI
Klime su uređaji koji su zbog velike količine vlage podložni razvitku bakterija i plijesni. Kako bi to spriječili proizvođači su krenuli koristiti antibakterijske premaze u unutarnjim filterima.

WIND FREE OPCIJA
Određene klime imaju mogućnost korištenja tzv wind free opcije koja sprečava prejaki udar hladnog zraka na korisnika. Umjesto toga, klima uređaj provlači hladni zrak kroz filter koji usporava vjetar i stvara ugodniji način hlađenja

Wi-Fi OPCIJA
Uz Wi Fi opciju imate mogućnost kontrolirati svoj klima uređaj čak i kada se ne nalazite doma. Ukoliko je vrući ljetni dan, možete preko svojeg mobitela zadati temperaturu hlađenja dok ste na poslu kako bi po povratku ušli u već rashlađeni stan.

SENZORI POKRETA
Određene klime imaju ugrađene detektore pokreta koji mogu odrediti vašu poziciju i preusmjeriti puhanje hladnog zraka na suprotnu stranu.

AUTOMATSKO ČIŠĆENJE
Nakon gašenja, klima pokreće interni ventilator kako bi posušila unutrašnjost i tako dodatno smanjila mogućnost razvitka bakterija i plijesni.