Google Assistant i Amazon Alexa stigli na Panasonic 2018. 4K televizore

Google Assistant i Amazon Alexa stigli na Panasonic 2018. 4K televizore

Panasonicovi 4K televizori za 2018. su dobili lijepu nadogradnju – ažuriranje firmwarea s Google Assistant i Amazon Alexa pametnim asistentima koji imaju pristup sistemskim postavkama i aplikacijama.

Panasonic je 30. listopada izdao ažuriranje firmwarea njihovim 4K Smart televizorima 2018. godišta  donosi Google Assistant i Amazon Alexa.

Panasonic 4K TV 2

Da bi instalirali ažuriranje, korisnici će trebati osigurati da su njihovi televizori spojeni na Internet. Prilikom pokretanja bilo koje aplikacije na televizoru koja koristi internetsku vezu – poput, na primjer, YouTubea – pop-up prozor prikazat će poziv za instaliranje ažuriranja.

Zahvaljujući ovom ažuriranju, korisnici mogu glasom uključiti ili isključiti televizor, promijeniti program, podesiti glasnoću i još mnogo toga, što znatno pridonosi komforu korištenja.

Panasonic 4K TV 3

Ovo je veliki korak naprijed za pametne televizore. I ranije su postojali neki televizori s glasovnim naredbama, ali nikada nisu ovako kvalitetno raspoznavali glas, niti su imali pristup sistemskim programima.

Drugim riječima, nakon nadogradnje vjerojatno ćete zaboraviti kako izgleda meni Panasonic televizora jer sada sve možete obaviti uz pomoć glasovnih naredbi.

Nadogradnja je stigla u pravi trenutak, upravo smo uvrstili u ponudu Panasonic FZ800 OLED televizor vrhunske kvalitete slike.

Panasonic mnogo polaže na vjernost i kvalitetu slike pa je razvio 4K HCX (Hollywood Cinema Experience), jedan od najnaprednijih procesora današnjice koji brine za optimalan i vjeran prikaz bez obzira na sadžaj koji gledate.

Zadužen je i za upscaling, pa će FZ800 jako dobro prikazivati i naš TV program. Panasonic je i do sada tu bio među najboljima pa je jasno da FZ800 to podiže na još višu razinu.

panasonic-tv-FZ800