Stigao je Samsung Galaxy Watch Active 2

Stigao je Samsung Galaxy Watch Active 2

Samsung je nakon samo pola godine predstavio novi Galaxy Watch Active 2, koji nadograđuje mogućnosti i dizajn prethodnika. Watch Active 2 je postao punokrvni premium pametni sat.

Vjerojatno ste čuli da će imati i ECG mjerenje srca. Još se čeka ameroičko FDA odobrenje, ali i kad Watch Active 2 dobije ECG u USA (predviđa se početkom druge godine) on neće biti dostupan u Europi, radi strožih pravila. Šteta, jer to zvuči jako dobro.

No usprkos toga, Galaxy Watch Active 2 je vrlo privlačan. Kod prethodnika je bilo prigovora premalom kućištu i ekranu, no to više ne stoji - Watch Active 2 je sada dostupan u 40 mm i 44 mm, a ekran je veći i na manjem modelu. U oba slučaja je iste, visoke rezolucije: 360 x 360 piksela, što je izvrsno na 1.2" (40 mm) i 1.4" (44 mm).

Okretni bezel, svojevrsni trademark na Samsungovim pametnim satovima zadnje dvije godine, je ovdje elektronski, s taktilnim feedbackom. To je dobro rješenje koje ujedno i štedi prostor. Nije svima po volji veliki sat na ruci, u stilu G-Shocka.

Postoji i LTE inačica za naše tržište što je super - sat postaje time samodostatan, ne treba vam mobitel uz njega.

I napokon, Watch Active 2 je dobio killer feature - mogućnost razgovora preko sata. 

Malim, ali značajnim promjenama Galaxy Watch Active2 korisnicima osigurava kvalitetniji život i lakše obavljanje svakodnevnih aktivnosti – od postizanja fitness ciljeva, kontrole stresa i količine sna do učinkovitog izvršavanja zadataka.

Bez obzira na to žele li tijekom dana pravovremeno primati važne obavijesti ili uzeti vremena za predah i meditaciju, korisnicima će ovaj pametni sat zasigurno donijeti pozitivne promjene u životnom stilu.

Korisnici Galaxy Watch Active2 uređaja mogu odabrati veličinu kućišta od 44 mm ili od 40 mm, kao i model izrađen od laganog aluminija s ležernom fluoroelastomer trakom (FKM) ili vrhunski čvrstog, nehrđajućeg čelika s kožnim remenom.

Rotirajući okvir Galaxy Watch Active2 pametnog sata poboljšan je novim svojstvima, a moguće ga je okretati u smjeru kazaljke na satu i obrnuto, što uvelike olakšava upotrebu aplikacija. Također, nadograđeni One UI nudi jednostavno i jasno korisničko iskustvo kod navigacije.

Svi koji žele da se pametni sat uklapa u njihov stil mogu to jednostavno i postići pomoću algoritma My Style. Potrebno je samo fotografirati outfit te u aplikaciji Galaxy Wearable odabrati željenu boju sata. Pri tome je moguće svakodnevno usklađivati boju zaslona sata s bojom odjeće ili pak odabrati i sačuvati omiljeni stil.

Savršena podrška u ostvarivanju zdravstvenih i fitness ciljeva

Galaxy Watch Active2 korisnicima pomaže u ostvarivanju ciljeva, motivirajući ih pritom na pozitivne životne odabire, poput zdrave prehrane, tjelovježbe, relaksacije i sna.

Primjerice, ovaj pametni sat može pratiti više od 39 različitih vježbi, a automatski se aktivira kod hodanja, trčanja, vožnje bicikla, plivanja, veslanja, dinamičnih vježbi i treninga na orbitreku. Kako bi lakše postigli željenu kondiciju te zdravstvene i fitness ciljeve, korisnici zahvaljujući opciji Running Coach i novim inovativnim senzorima mogu pratiti svoj ritam trčanja i podešavati ga kroz čak sedam različitih programa.

Uz Galaxy uređaje do bolje povezanosti

Zahvaljujući LTE povezivosti, Galaxy Watch Active2 korisnicima pruža brojne pogodnosti, čak i kad su u pokretu.

Tako jednim klikom mogu primiti ili uspostaviti poziv, pristupiti društvenim mrežama i željenom sadržaju te pogledati kratki videozapis. Uz to, od sada mogu bezbrižno putovati diljem svijeta jer Galaxy Watch Active2 može prevesti glas i tekst na više od 16 jezika.

Dio Galaxy ekosustava

Kada je Galaxy Watch Active2 uparen s Galaxy pametnim telefonom, opcija Watch Camera Controller na pametnom satu omogućuje fotografiranje, snimanje, pregledavanje snimljenog sadržaja te prijelaz s običnog na selfie način fotografiranja, dok bežična PowerShare značajka mobilnog telefona omogućuje jednostavno punjenje pametnog sata.

Osim toga, sve Samsungove usluge koje su dio Galaxy ekosustava, a među kojima su Samsung Health, SmartThings, Samsung Pay i druge, savršeno su integrirane u pametni sat i mobilne uređaje. Tako je s Bixbyjem moguće koristiti navigaciju na satu, započeti vježbanje ili provjeriti vremensku prognozu, a sve to uz sigurnosnu Knox tehnologiju.