Predstavljeni novi iPhone 13 Pro i iPhone 13 Pro Max

Predstavljeni novi iPhone 13 Pro i iPhone 13 Pro Max

Najnapredniji sustav kamera do sada na iPhone-u, Super Retina XDR displej, veliki skok u trajanju baterije, A15 Bionic najbrži čip u mobitelima ikad, napredno 5G iskustvo i još mnogo toga

Apple je danas predstavio iPhone 13 Pro i iPhone 13 Pro Max, pomičući granice mogućnosti na pametnim telefonima. Redizajnirani iznutra i izvana, oba modela koriste novi Super Retina XDR displej sa ProMotion-om koji donosi prilagodljivo vrijeme odaziva ekrana do 120Hz, što čini iskustvo korištenja puno glađim i responzivnijim. Sustav profesionalnih kamera dodatno je unaprijeđen s Ultra Wide, Wide i Telephoto kamerama koje snimaju zadivljujuće fotografije i video zapise, pogonjene nenadmašnom izvedbom A15 Bionic procesorom. Ove tehnologije omogućuju impresivne nove mogućnosti fotografiranja koje prije nisu bile moguće na iPhoneu, poput makro fotografije na novoj Ultra Wide kameri i do 2,2x poboljšane performanse pri slabom osvjetljenju na novoj Wide kameri. Nove značajke računalne fotografije poput Fotografskih stilova personaliziraju izgled slika u aplikaciji Kamera, a oba modela sada uključuju noćni način rada na svim kamerama. Videozapis čini veliki skok naprijed s kinematografskim načinom rada za prekrasne prijelaze dubinske oštrine, makro video zapise, ubrzane snimke i slo-mo, te još bolje performanse pri slabom osvjetljenju. Oba modela također nude end-to-end profesionalne tijekove rada u Dolby Visionu, a po prvi put, ProRes, dostupan je samo na iPhoneu. iPhone 13 Pro i iPhone 13 Pro Max također uključuju 5G s više opsega za bolju pokrivenost, velika poboljšanja trajanja baterije za najbolje najbolji vijek trajanja baterije na iPhoneu s iPhoneom 13 Pro Max, novim kapacitetom skladištenja od 1 TB i prednjim poklopcem od keramičkog štita, čvršće od bilo kojeg stakla pametnog telefona.

iPhone 13 Pro i iPhone 13 Pro Max bit će dostupni u četiri obrade, uključujući grafit, zlato, srebro i potpuno novu sierra plavu boju. IPhone 13 Pro i iPhone 13 Pro Max predstavljaju najprofesionalniju iPhone liniju ikada s najvećim napretkom u sustavu kamera, najboljim vijekom trajanja baterije u iPhoneu i najbržim performansama bilo kojeg pametnog telefona, postavljajući nove standarde za iPhone. Novi sustav profesionalnih kamera nudi još više mogućnosti profesionalne fotografije poput poboljšanog telefoto zuma, makro fotografije, fotografskih stilova, kinematografskog načina rada, kao i video zapisa ProRes i Dolby Vision. Super Retina XDR zaslon s ProMotion -om naš je najbolji zaslon ikada; inteligentno reagira na sadržaj na vašem ekranu, nudi fantastične grafičke performanse i savršen je za svako iskustvo gledanja.
Super Retina XDR s ProMotion -om: svjetliji i osjetljiviji zaslon
iPhone 13 Pro i iPhone 13 Pro Max predstavljaju najnapredniji zaslon ikada na iPhoneu,

Super Retina XDR s ProMotion -om, koji podržava prilagodljivu brzinu osvježavanja od 10Hz do 120Hz, za veliku brzinu osvježavanja slike kad je to potrebno korisnicima i očuvanje trajanja baterije kada nije. Ponuđen u veličinama od 6,1 inča i 6,7 inča, 4, inteligentni novi zaslon koristi učinkoviti OLED panel, A15 Bionic, brže performanse grafičkog procesora, uvijek uključeni koprocesor na dodir i prilagođen je za rad s iOS 15. Ovo je najsvjetliji zaslon ikada na iPhoneu s do 25 posto većom maksimalnom vanjskom svjetlinom, pri 1000 nita, pa će korisnici doživjeti nevjerojatnu razlučivost, boju i kontrast bilo da se neometano krećete po webu ili gledate HDR videozapise.

A15 bionic je novi čip sa 6 jezgri, od kojih su dvije high-performance a četiri high-efficiency sa dodatnim šestojezgrenim GPU-om. Novi čip donosi znatno bolje performanse uz manju potrošnju energije. Pri njegovoj izradi korištena je 5 nanometarska tehnologija što je rezultiralo brojem od preko 15 milijardi tranzistora, što znači da će procesor obavljati složene zadatke bez napora i velike potrošnje energije.

iOS 15
Nova verzija operativnog sustava unapređuje iskustvo korištenja sa novim načinima povezivanja i naprednim sustavima umjetne inteligencije. FaceTime pozivi su prirodniji zahvaljujući prostornom zvuku i novom Portret modu. Apple Maps nude nove načine navigiranja u trodimenzionalnom prikazu i prilikom korištenja izmijenjene stvarnosti.