Upozorenje o prijevari: lažna nagradna igra kruži društvenim mrežama

Upozorenje o prijevari: lažna nagradna igra kruži društvenim mrežama

UPDATE 23.4.2019.

Pozdrav!

Nažalost, unatoč svim našim naporima proteklih tjedana, još nismo uspjeli zaustaviti širenje ove prijevare. Mehanizam je uvijek isti: prevaranti otvaraju lažne stranice na Facebooku te s njih određeni kraći period plasiraju lažne oglase na Facebooku koji komuniciraju priliku kupovine mobitela poput Samsung S9, iPhone XS ili sličnih visokovrijednih uređaja za 1€ ili sličan maleni iznos, a pritom koriste ime našeg poduzeća i naš logotip na svojim oglasima i na sletnoj web stranici, kako bi navukli ljude da s povjerenjem obave mikrotransakciju s vrlo vjerojatnom namjerom krađe kartičnih podataka tih korisnika.

Do sada smo na Facebooku primijetili naredne lažne stranice, te smo primjetili da prevaranti u kontinuitetu otvaraju potpuno nove Facebook stranice i nastavljaju na isti način:

  • - Mobile Promo
  • - PS offres
  • - Mobi Dealz
  • - Darty Pro

Još jednom naglašavamo da s ovim nemamo apsolutno nikakve veze, te smo pravodobno obavijestili sve nadležne institucije kako bi počinitelj bio zaustavljen i kažnjen. 

U međuvremenu Vas molimo da ne klikate na bilo kakve sumnjive Facebook stranice koje u svojim postovima ili oglasima sadržavaju naše ime i logo, ukoliko niste 100% sigurni da se radi o službenoj Facebook stranici Sancta Domenice koju ćete prepoznati po točnom imenu "Sancta Domenica" u samom nazivu stranice. Prevaranti koriste druge nazive Facebook stranica i zlorabe logo i ime našeg poduzeća u vizualima svojih oglasa. Naše službene stranice na društvenim mrežama su:

  1. 1. Facebook stranica Sancta Domenice
  2. 2. Instagram profil Sancta Domenice
  3. 3. Youtube kanal Sancta Domenice

Ako na Facebooku (ili bilo kojoj drugoj platformi) naletite na lažnu stranicu i/ili oglas, najbolje bi bilo da tu stranicu i/ili oglas prijavite kao prijevaru i tako pomognete suzbijanje ove nemile situacije. 

Evo i primjera lažnih oglasa: 

______

Pozdrav!

Opet smo primijetili da se društvenim mrežama širi link na lažnu nagradnu igru u kojoj se koristi ime našeg poduzeća, kao i naših poslovnih partnera. Naglašavamo da Sancta Domenica nema nikakve veze s ovim, te vas molimo da ne klikate na taj i slične linkove - to je prijevara. Naša jedina važeća i službena web stranica i domena je www.sancta-domenica.hr na kojoj možete obaviti sigurnu i bezbrižnu kupnju. 

Nova lažna stranica je već prijavljena i poduzeli smo sve potrebne korake. Pozivamo vas da redovito pratite naše službene profile na društvenim mrežama:

  1. Facebook stranica Sancta Domenice
  2. Instagram profil Sancta Domenice
  3. Youtube kanal Sancta Domenice

gdje objavljujemo sve najnovije informacije o našim aktivnostima, akcijama i novostima u poslovanju.

Vaša Sancta Domenica