Predstavljen novi iPad mini

Predstavljen novi iPad mini

Apple je predstavio moćni novi iPad mini-s većim 8,3-inčnim Liquid Retina zaslonom-u četiri prekrasne završne obrade. S potpuno novim čipom A15 Bionic, novi iPad mini pruža do 80 posto brže performanse od prethodne generacije, što ga čini najsposobnijim iPad mini -jem ikada. Novi USB-C priključak omogućuje brže povezivanje, a modeli s 5G-om donose fleksibilnije načine rada. Nove napredne kamere, Center Stage i podrška za Apple Pencil (druga generacija) korisnicima omogućuju nove načine snimanja fotografija i videozapisa, komunikacije s dragim osobama i bilježenja njihovih ideja u trenucima kreativnosti.

Novi dizajn na cijelom ekranu u četiri prekrasne završne obrade
Novi iPad mini pruža nevjerojatno iskustvo u prekrasnom novom nizu završnih obrada - ružičastoj, svjetlosnoj, ljubičastoj i svemirsko sivoj. iPad mini ima veći 8,3-inčni Liquid Retina zaslon s uskim obrubima, zadržavajući isti kompaktni format. S naprednim tehnologijama, poput svjetline od 500 nita, širokom paletom boja u P3, premazom zaslona protiv refleksije, True Tone i potpunom laminacijom, slike i videozapisi bit će prirodni i živopisni. Novi pejzažni stereo zvučnici, u kombinaciji s novim zaslonom, pružaju izvrsno iskustvo gledanja filmova.
Dizajn na cijelom zaslonu omogućen je premještanjem Touch ID-a na gornji gumb iPad mini. Touch ID pruža jednaku jednostavnost korištenja i sigurnu provjeru autentičnosti koju korisnici znaju i vole - za otključavanje iPad mini, prijavu u aplikacije ili korištenje Apple Paya. iPad mini sada podržava Apple Pencil (2. generacija), koji se magnetski pričvršćuje na iPad mini za bežično punjenje i uparivanje.

A15 Bionic donosi snažne performanse
iPad mini dobiva veliko povećanje performansi s novim čipom A15 Bionic sa svojim nevjerojatno učinkovitim dizajnom koji osigurava cjelodnevno trajanje baterije. 1 6-jezgreni CPU donosi skok performansi od 40 posto, a 5-jezgreni grafički procesor donosi 80-postotni skok u grafičkim performansama u odnosu na prethodnu generaciju iPad mini. A15 Bionic na iPad mini rješava i najzahtjevnije zadatke - od grafički zahtjevnih igara do profesionalnih aplikacija koje koriste dizajneri, piloti, liječnici i drugi. Svojim snažnim performansama i kompaktnim dizajnom, iPad mini je vrhunski alat koji korisnici mogu ponijeti bilo gdje.

Napredne funkcije strojnog učenja (ML) pokreću 16-jezgreni neuronski motor i novi ML akceleratori u CPU-u, pružajući 2x brže zadatke ML-a od svog prethodnika. U kombinaciji s CPU-om i GPU-om, Neural Engine omogućuje aplikacijama pružanje iskustava sljedeće razine, poput prepoznavanja slika i učenja prirodnog jezika. Uz iPadOS 15, moćne nove značajke ML uključuju Live Text, koji koristi inteligenciju na uređaju za prepoznavanje teksta na fotografijama na kojima korisnici mogu poduzeti radnju, pa čak i prevodi tekst s fotografija na sedam različitih jezika. 2

Center Stage dolazi na iPad mini s novim naprednim kamerama
Doživljaj Center Stage na iPadu Pro sada je dostupan na iPad mini, pa korisnici mogu uživati ​​u još zanimljivijim video pozivima. Ažurirana Ultra Wide prednja kamera s novim senzorom od 12MP i mnogo većim vidnim poljem omogućuje Center Stage, koji automatski pomiče kameru kako bi korisnicima omogućio vidljivost dok se kreću. Kad se pridruži još netko, kamera ih detektira i smanjuje kako bi ih lako uključila u razgovor.

Stražnja kamera sada ima senzor od 12 MP s fokusnim pikselima i većim otvorom blende za snimanje oštrih, živih fotografija. Stražnja kamera također ima bljeskalicu True Tone, savršenu za snimanje slika pri slabom osvjetljenju. S novim ISP-om u A15 Bionic korisnici će vidjeti i fotografije iznimno prirodnog izgleda sa Smart HDR-om, koji poboljšava kvalitetu slike oporavkom detalja u sjenama i svjetlima.

5G i USB-C za brže povezivanje
Budući da je 5G sada dostupan na iPad mini, korisnici mogu učiniti još više uz bržu bežičnu vezu u pokretu. 5G omogućuje iPad mini da postigne najveće brzine do 3,5 Gbps u idealnim uvjetima. 3 Korisnici sada mogu ostati povezani i biti još produktivniji gdje god se nalazili - od svakodnevnih aktivnosti poput prijatelja koji igraju igre, do tehničara terenske službe koji rade na licu mjesta. U kombinaciji s kontinuiranom podrškom za Gigabit LTE i eSIM, iPad mini nudi nevjerojatnu fleksibilnost kada se korisnici trebaju povezati. Wi-Fi 6 osigurava i brže Wi-Fi veze.
iPad mini sada ima USB-C priključak za prijenos podataka do 5 Gbps, što je 10 puta brže od prethodne generacije, a povezuje se s ogromnim ekosustavom USB-C dodatne opreme, uključujući kamere i vanjsku pohranu i zaslone do 4K. USB-C omogućuje tijekove rada s ulazom i izlazom velike propusnosti za svakodnevne korisnike i kreativne profesionalce-savršen za fotografa koji povezuje kamere pri snimanju na licu mjesta ili za liječnika koji daljinski provodi ultrazvuk.

Još intuitivnije iPad iskustvo s iPadOS -om 15
iPadOS 15 donosi nove značajke koje iskorištavaju jedinstvene mogućnosti iPada, pomažući korisnicima da budu produktivniji i unapređuju svestranost iPad minija:
Novi izgledi widgeta za početni zaslon i biblioteku aplikacija nude jednostavne načine za personalizaciju iPad mini i organiziranje aplikacija.
Notes ide u sustav s Quick Noteom i nudi nove načine suradnje i organizacije, bilo da tipkate ili pišete s Apple Pencil -om.
Aplikacija Prevoditelj dolazi na iPad s novim značajkama koje čine razgovore lakšim i prirodnijim, uključujući Automatski prevoditelj i prikaz licem u lice.
Multitasking je još intuitivniji, čineći značajke poput Split View i Slide Over lakšim za otkrivanje, lakšim za korištenje i snažnijim.
Live Text koristi inteligenciju na uređaju za prepoznavanje teksta na fotografiji i omogućuje korisnicima da poduzmu radnju . Na primjer, snimak izloga može otkriti telefonski broj i mogućnost upućivanja poziva.
Fokus omogućuje korisnicima automatsko filtriranje obavijesti na temelju onoga što trenutno rade, poput rada, čitanja, vježbanja, igranja igara ili spavanja.
FaceTime pozivi osjećaju se prirodnije uz prostorni zvuk i novi način portreta. A sada Group FaceTime pruža mogućnost prikaza sudionika u pločicama iste veličine u novom prikazu mreže.

Pribor
Apple olovka (druga generacija) pretvara iPad mini u digitalni časopis i bilježnice koje korisnici mogu ponijeti bilo gdje. Uz bežično punjenje i uparivanje te podršku za dvostruki dodir, Apple olovka pruža preciznost u pikselima i vodeću nisku latenciju u industriji, čineći pisanje jednostavnim i prirodnim poput olovke i papira.
Novi Smart Folio dizajniran za iPad mini tanak je i lagani omot te pruža funkcije otvorenog za buđenje i mirovanja. Smart Folio sada dolazi u prekrasnim koordinirajućim bojama koje nadopunjuju novu završnu obradu iPad mini: crnu, bijelu, tamnu trešnju, englesku lavandu i električno narančastu.