Xiaomi patentirao kameru u ekranu, stiže u Mi Mix 4?

Xiaomi patentirao kameru u ekranu, stiže u Mi Mix 4?

Xiaomi i Oppo su predstavili tehnologiju smještaja kamere i senzora u sam ekran, čime se eliminira potreba za usjekom (notch) ili rupom u zaslonu. Pravi allscreen mobiteli bi mogli zaživjeti već ove godine.

Ako netko ima moralno pravo prvi predstaviti ekran bez rupe ili notcha za selfie kameru, to je Xiaomi. Prisjetimo se, keramički Xiaomi Mi Mix je prije tri (!) godine najavio mobitele s minimalnim bezelima, sada je vrijeme za korak dalje.

Xiaomi je krajem prošle godine (11 / 2018) patentirao tehnologiju koja omogućava smještaj kamere i svjetlosnog senzora ispod ekrana.

Prilično kompliciran patent donosi još jedan mali ekran ispred kamere, iza glavnog ekrana, koji čini kameru vidljivom ili nevidljivom, prema potrebi.

Kako to radi u praksi? Pogledajte video:

Ovako nešto je, sasvim sigurno, bolje rješenje od svih dosadašnjih. Notch, waterdrop notch, rupa ili pilula u ekranu – to nitko ne voli, ali su do sada bili nužno zlo.

Alternativna rješenja se oslanjaju na motorizirane kamere ili pak slider mehanizam, no to donosi sa sobom svoje probleme. Prema glasinama, pvi indisplay kamera ekran bi smo mogli vidjeti na Xiaomi Mi Mix 4 mobitelu.

izvor: preporucamo.com