Stigao je novi iPad (2018)

Stigao je novi iPad (2018)

Apple je prije tjedan dana predstavio novi iPad (2018), šesti po redu, koji je ponovno uspio redefinirati tržište tableta.

Brži, sposobniji i – jeftiniji! Novi iPad (2018), s izvrsnim 9.7″ Retina zaslonom i performansama koje su bolje od većine prijenosnih računala na tržištu može biti vaš za 2.999 kn, a dobit ćete ga već u ponedjeljak, 9.4.2018.

Cijena je niža od prethodne 5. generacije iPada 9.7 (2017), što je super vijest. Novi iPad 9.7 (2018) je best buy uređaj, ne samo u ovom cjenovnom razredu.

Zašto je novi iPad 9.7 (2018) tako dobar? Razloga je mnogo, mi smo izdvojili sljedeće:

Apple Pencil kompatibilnost

Kompatibilnost s Apple Pencil svjetlosnom olovkom je po prvi puta dostupna na iPadu. Dobro smo je upoznali na flagshipu iPad Pro, i znamo – ovo je fantastičan dodatak!

Apple Pencil izuzetno vjerno simulira olovku ili flomaster. iPad 9.7 (2018) raspoznaje snagu pritiska Apple Pencil olovčice na zaslon (što utječe na debljinu crte) i nakošenost (izgled i debljina crte). Time je kvaliteta i dojam crtanja jako sličan pravoj olovci ili flomasteru.

Performanse

A10 Fusion čipset poznajemo s iPhonea 7 i 7 Plus. Iako i dosadašnji iPad 9.7 u praksi nudi jako dobre performanse, A10 Fusion je do 50% brži.

Surfanje i glatkoća rada sučelja su besprijekorni, baš kao i brzina izvođenja igara. U glatkoći rada iPad (2018) nema konkurencije, osim u vlastitom dvorištu (iPad Pro). Takva fluidnost izaziva ovisnost.

Zaslon

Vrhunski IPS Retina zaslon razlučivosti 2048 x 1536 piksela zaslužan je za savršenu oštrinu fotografija, fonotova i video sadržaja. Kao i do sada: prikaz boja, kontrast i vidljivi kut spadaju u najbolje što IPS LCD tehnologija može ponuditi.

ipad 2

Izvrstan zaslon pogoduje svima bez obzira surfate li, igrate se, crtate ili gledate multimedijski sadržaj.

Kućište

iPad 9.7 (2018) ima isto kućište kao i prethodnik. Za promjenama nije bilo potrebe: vrhunska kvaliteta izrade i materijala, ugodno držanje, niska masa i općenito visok dojam kvalitete karakteriziraju i najnoviji iPad.

ipad 3

Ostaje vam tek da odaberete boju. Super je i što oprema vašeg iPada pete generacije savršeno pristaje novom modelu.

iOS 11.3

iOS 11 je uvelike promjenio rad na iPadu, naravno uz zadržane sve prednosti koje krase iPad računala: sigurnost, brzina rada, kvaliteta aplikacija koje su pisane upravo za iPad, univerzalno sučelje i naglašena jednostavnost korištenja i za potpune početnike.

Potpuno konfigurabilni dock, split screen, redizajnirani control center, proširene mogućnosti personalizacije, drag & drop – novi iOS je znatno unaprijedio komfor rada na iPad računalima.

Nema sumnje, Apple je ponovno uspio – novi iPad 9.7 (2018) je najprivlačniji tablet današnjice, kojem može konkurirati samo njegov stariji brat iPad Pro.