Predstavljena deveta generacija iPada

Predstavljena deveta generacija iPada

Apple je predstavio novi iPad (9. generacija) s moćnim čipom A13 Bionic koji omogućava još veće performanse i mogućnosti u najpopularniji iPad, a pritom zadržava cjelodnevno trajanje baterije.

A13 Bionic s neuronskim motorom donosi bolje performanse iPadu
Novi iPad dolazi opremljen moćnim čipom A13 Bionic, koji donosi povećanje performansi od 20 posto u odnosu na prethodnu generaciju. To čini novi iPad do 3x bržim od najprodavanijeg Chromebooka i do 6x brži od najprodavanijeg Android tableta. 2 Dodatne performanse omogućit će korisnicima nesmetano pokretanje naprednih aplikacija i igara na najpovoljnijem iPadu. Neural Engine u A13 Bionic također pokreće mogućnosti strojnog učenja nove generacije, uključujući Live Text koji dolazi u iPadOS-u 15, koji koristi umjetnu inteligenciju za prepoznavanje teksta na fotografiji.

Napredna ultraširoka prednja kamera od 12 MP
Doživljaj Center Stage na iPadu Pro sada je dostupan na iPadu, omogućen novom prednjom kamerom od 12 MP Ultra Wide i Neural Engineom, tako da korisnici mogu uživati ​​u još zanimljivijim video pozivima. Dok se korisnici kreću, Center Stage automatski pomiče kameru kako bi im bio u vidokrugu. Kad se pridruže i drugi, kamera ih također detektira i smanjuje kako bi ih uključila u razgovor. Center Stage čini video pozive prirodnijim u FaceTimeu, kao i u aplikacijama za videopozive trećih strana. Bilo da virtualno kontaktirate svoje najmilije ili koristite iPad u udaljenom okruženju za učenje, Center Stage čini iskustvo povezivanja zanimljivijim nego ikad.

10,2-inčni zaslon ima prirodni ton boja za poboljšano iskustvo gledanja
Prvi put True Tone dolazi na prekrasan 10,2-inčni Retina zaslon na iPadu. Novi, nadograđeni senzor ambijentalnog svjetla omogućuje True Tone koji prilagođava sadržaj zaslona temperaturi boje sobe. True Tone na novom iPadu čini slike prirodnijim i korisnicima pruža ugodnije iskustvo gledanja u svim svjetlosnim okruženjima.

Udvostručite pohranu da biste učinili više u pokretu
Sa svojim tankim i laganim dizajnom i mobilnom opcijom, iPad daje korisnicima slobodu rada, učenja, igranja i povezivanja kod kuće ili u pokretu. Novi iPad započinje sa 64 GB prostora za pohranu - dvostruko više od prethodne generacije - nudeći još veću vrijednost korisnicima iPada. Opcija od 256 GB dostupna je i korisnicima koji žele spremiti više aplikacija, igara, fotografija i video zapisa.

Još intuitivnije iPad iskustvo s iPadOS -om 15
iPadOS 15 donosi nove značajke koje iskorištavaju jedinstvene mogućnosti iPada, pomažući korisnicima da budu produktivniji, a svestranost iPada dodatno proširuju :
Multitasking je još intuitivniji, čineći značajke poput Split View i Slide Over lakšim za otkrivanje, lakšim za korištenje i snažnijim.
Novi izgledi widgeta za početni zaslon i biblioteku aplikacija nude jednostavne načine za personalizaciju doživljaja iPada i organiziranje aplikacija.
Notes ide u sustav s Quick Noteom i nudi nove načine suradnje i organizacije, bilo da tipkate ili pišete s Apple Pencil -om.

Aplikacija Prevoditelj dolazi na iPad s novim značajkama koje čine razgovore lakšim i prirodnijim, uključujući Automatski prevoditelj i prikaz licem u lice.
Live Text koristi inteligenciju na uređaju za prepoznavanje teksta na fotografiji i omogućuje korisnicima da poduzmu radnju . Na primjer, snimak izloga može otkriti telefonski broj i mogućnost upućivanja poziva.
Fokus omogućuje korisnicima automatsko filtriranje obavijesti na temelju onoga što trenutno rade, poput rada, čitanja, vježbanja, igranja igara ili spavanja.
FaceTime pozivi osjećaju se prirodnije uz prostorni zvuk i novi način portreta. A sada Group FaceTime pruža mogućnost prikaza sudionika u pločicama iste veličine u novom prikazu mreže.