Samsung Galaxy Note 9, S9 i S9+ će dobiti night mode

Samsung Galaxy Note 9, S9 i S9+ će dobiti night mode

Samsung je nedavno objavio update za Galaxy S9 i S9+ koji donosi noćni mod fotografiranja poznat sa S10 obitelji. Sada to dobiva i Samsung Galaxy Note 9.

Dolazak noćnog moda rada fotoaparata je svakako plus za vlasnike Samsunga S9 i S9+, jer donosi vidljivo bolju ekspoziciju i manje šuma u uvjetima slabije osvjetljenosti. 

Sada isti softver dobiva i Note 9, a nadogradnja kamere donosi i koristan QR skener – više vam ne treba zasebni softver za čitanje QR kodova.

Prisjetimo se: Samsung S10 obitelj je stigla s automatskim noćnim modom kojeg niste mogli ručno upravljati, i koji nije davao posebno dobre rezultate.

Nakon otprilike dva mjeseca Samsung je nadogradio softver kamere S10 obitelji, pa ste mogli ručno odabrati night mode fotografiranja a nakon toga, prije cca 20-ak dana, je stigla još jedna nadogradnja sa znatnim poboljšanjima kvalitete slike noćnog moda fotografiranja.

S obzirom da S9 i S9+ imaju sličan hardver – s izuzetkom novijih, poboljšanih senzora i naravno širokokutne kamere – bilo je za očekivati da će Samsung i svoje 2018. flagshipe opremiti noćnim modom fotografiranja.

Nadogradnja za S9 i S9+ je već puštena i kod nas, a ako je niste dobili stiže uskoro. Samsung Galaxy Note 9 je dobio night mode za sada samo u Njemačkoj no stići će vrlo brzo i do naših krajeva.

Kako to radi? Izvrsno. Pogledajte razliku na S10+, sa i bez noćnog moda fotografiranja. 

Auto mode
Night Mode
S10+, auto mode, F1.5, ISO1000, 1/10 s
S10+, auto mode, F1.5, ISO1000, 1/10 s
S10+, Night Mode, F1.5, ISO400, 1/8 s
S10+, Night Mode, F1.5, ISO400, 1/8 s

Lijepo je što je Samsung, nakon što je nadogradio 2018. modele s izvrsnim One UI softverom, sada nadogradio i kamere svojih mobitela.

Ponudu Samsung mobitela potražite na ovom linku.

Članak je nastao u suradnjji s Preporucamo.com